Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Kolumbo

5. 11. 2010 13:30
Tak na tomhle

je nejlíp vidět, k čemu slouží ta "zahraniční pomoc" - ať materiální nebo odborná. Daleko rozumnější by bylo se na ně buď vykašlat, ať si poradí jak umějí nebo jim pomoct vojensky - od tamních "úřadů". Největší stupiditou je ronit nad nima slzy a "pomáhat" - protože místním  ten bordel co tam mají většinou vyhovuje. Když se to pokusíte změnit, nepochybně se tam vynoří nějaké "národně osvobozovací hnutí" co na vás svede všechny problémy a získá si podporu domácích.

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

5. 11. 2010 8:56
Musím přiznat, že

jsem skeptická i ohledně výběru "osiřelých ožebračených studentů", kteří dostali stipendium a garantované bezplatné ubytování a stravování na univerzitě v Senegalském Dakru (jde o necelé dvě stovky mladých lidí). Říkám si, kde jsou asi ty záruky, že tam vyjeli skutečně ti nejchudší z nejchudších?

0 0
možnosti

Sergeant

5. 11. 2010 8:52
Historka bez záruky

V roce 1988 po zemětřesení v Arménii přijeli českoslovenští záchranáři do malého arménského městečka s úpravnou vody. Domorodci hrající domino na troskách svých domů se jim namísto vděku hrozně posmívali.

Později vyšlo najevo, že nošení vody je práce opovrženíhodná a dělají to jen ženy nebo otroci.

0 0
možnosti
JT

killy

5. 11. 2010 10:31
Proč tak daleko !

Po záplavách 2002 jsme s kolegou a podnikovou Tatrou pomáhali odvážet trosky v nejmenované obci u Hořínského kanálu. 

Na jedné straně ulice jsme pomáhali nakládat zablácené zbytky majetku nějaké babičky a dědečka  ...... a přes silnici, na zahrádce, se konalo v křeslech  barbecue + pivo jakési místní větší rodiny .......

0 0
možnosti
TKN

ta, která nejsem

5. 11. 2010 4:42
Viděla jsem fotky pracovníků zahraniční pomoci

jak odklízejí trosky, zatímco hned vedle svalnatí Haiťané hrajou fotbal. Ne, do téhle země nepošlu ani cent.

0 0
možnosti
FB

paltt

5. 11. 2010 1:12
A pomoc jde pekne do kytek

Nechci tady znovu protrasat vasi naivitu, nicmene je asi dobre, ze jste se setkal s timto ''vstricnym'' pristupem. Kdyz jsem vam napsal po tom, co vam hned po prijezdu ukradli zavazadla, ze pomahat na Haiti je nesmysl. Ze pomoc si zkratka ti lide nezaslouzi. Byl jsem minimalne za troubu. No a jak je videt, postupne prozirate.

I ja jsem drive veril v to dobre, lidskeho ducha a lidskou soudrznost. Je nesmysl se vnucovat a pomahat tam, kde jsou pomahajicim hazeny klacky pod nohy, kde si z pomahajiciho udelaji dojnou kravu a kde je presto kupodivu pomoc vyzadovana, a to znacne neotesane.

Ale treba vas to jeste bude chvilku bavit a o to vice bude bolestne procitnuti.

PS: pro dokresleni si uvedomte, ze na Novem Zelande bylo v zari stejne silne zemetreseni take 7,3 stupne!!! - skody tam jiz prakticky odstranili - protoze chteli a makali. Na Haiti uz odklidili podle informaci 2% trosek a ...

To neni o technice, na Haiti ji meli take, nez ji rozkradli a nebo zbytek US vojaci radeji odvezli.

0 0
možnosti
TKN

ta, která nejsem

5. 11. 2010 4:41
Re: A pomoc jde pekne do kytek

Nejen na NZ, v Chile bylo mnohem silnější zemětřesení bezprostředně po tom haitském. A slyšeli jste o tom, že by se tam šířila cholera?

0 0
možnosti
TKN

ta, která nejsem

4. 11. 2010 23:38
Pomáhat má smysl těm, kdo o to stojí,

nebo ještě lépe jsou ochotni si pomoct sami, třeba odklizením suti. Vím, že to myslíte dobře, ale Haiti je černá díra, do které se může házet pomoc věčně a nikdy to nebude znát.

0 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1042x
Rád se potkávám s lidmi, lákají mne možnosti osobního rozvoje, snažím se být užitečný. Čeká mne mise v projektu Praga-Haiti - Voda pro Haiti. Půjde o vrtání studní v nejchudší části ostrova. Peru se s obavami i touhou. Chci o tom psát.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky